Satiksmes ministrs izglābj Vācijas pašvaldības

Bieži runā par vāciešu pozitīvu attieksmi pret kārtību. Laiku pa laikam arī mainās ceļu zīmju noformējums. Pēc apvienošanas sākās diskusijas par to, ko no Austrumvācijas saglabāt kā identitātes daļu. Slavena tēma bija gājēju luksofora zaļas gaismas piktogramma, staigājošais bez vai ar cepuri. 1992.g. Vācijā nolēma, ka nāktonē drīkst tikai jaunās zīmes likt. Pagājušajā gadā izsvītroja no likuma noteikumu, ka vecās zīmes tomēr paliks spēkā.

Tas viss būtu tikai birokrātijas joks. Bet 1992.g. noformējums tika mainīts 140 zīmēm. Visas apmainīt maksā daudz. Cena vienai zīmei sasniedz 50 līdz 70 Euro – bez instalācijas. Uzdevums ir pašvaldību kompetencē, kurām jau tagad ir finansiālās grūtības. Vietām tās ir tik nopietnas, ka federālo zemju valdības atņēma atsevišķām pašvaldībām tiesības izstrādāt un izlietot patstāvīgi savu budžetu.

Protams, tagadējais ministrs Ramsauer no Bavārijas kristīgās sociālās savienības vaino savus priekštečus, kas, savukārt, pārstāv sociāldemokrātus. Katrā ziņā, ministrs atrada formālu kļūdu likumā, kas ļauj tomēr atstāt vecās zīmes.

Keine Kommentare: